Pages Menu
TwitterRss
Categories Menu

Mapa de la Serra del Montsec

 

Mapa de la Serra del Montsec i els seus voltants: interactiu i multidispositiu, amb control de cerca, de capes, de mesura, d’escala, de fons i de localització GPS…

Mapa Interactiu de la Serra del Montsec

 

MAPA DE LA SERRA DEL MONTSEC

Montsec de Rúbies (o de Meià), Montsec d’Ares i Montsec de l’Estall


 

 

 

 

 

Al mapa del Montsec trobaràs senyalitzada informació relativa a llocs d’interès, articles, infraestructures, paisatges, punts d’informació, etc.

Es tracta d’un mapa dels tres ‘Montsecs’ i el seu voltant, interactiu i multidispositiu, amb control de cerca, control de capes, control de mesura, control d’escala, control de fons i control de localització GPS…

En aquest mapa de la Serra del Montsec trobaràs senyalitzada, en diferents capes, la següent informació (algunes capes estàn amagades per defecte i s’han d’activar per visaulitzar-les):

 

LÍMITS MUNICIPALS i COMARCALS DEL MONTSEC


 • Límits dels Municipis de La Noguera al voltant del Montsec: Artesa de Segre, Camarasa, Avellanes i Santa Linya, Castelló de Farfanya, Foradada, Vilanova de Meià, Baronia de Rialb, Ponts, Àger, Alòs de Balaguer y Os de Balaguer. Activable.
 • Límits dels Municipis del Pallars Jussà al voltant del Montsec: Sant Esteve de la Sarga, Tremp, Gavet de la Conca, Llimiana, Castell de Mur, Talarn, Isona i Conca Dellà, Abella de la Conca. Capa activable.
 • Límits dels Municipis de La Ribagorça d’Osca al voltant del Montsec: Monesma i Queixigar, Pont de Montanyana, Areny de Noguera, Camporrells, Llasquarri, Viacamp i Lliterà, Benavarri, Valldellou, Estopanyà, Tolba, Castigaleu. Capa Activable.

 

CAMINS i RUTES DEL MONTSEC


 • El Camí Natural GR1: també anomenat Camí Històric.
 • El Camí a l’Ombre del Montsec: El camí a La Ribagorça, el Pallars Jussà i La Noguera.
 • Bikepacking Loop: ruta que ressegueix tota la Serra del Montsec sobre Bikepacking off-road o carretera. Capa Activable.

 

INFRAESTRUCTURES DEL MONTSEC


 • WebCams i Estacions Meteorològiques.
 • Estacions de Tren.
 • Punts d’Informació Local, Oficines de Turisme i Museus.
 • Punts d’Observació d’Aus.

 

GASTRONOMIA DEL MONTSEC


 • Productes Km 0.
 • Artesania.
 • Cellers i Cerveseries.

 

PATRIMONI NATURAL DEL MONTSEC


 • Arbres Monumentals.
 • Límits del GeoParc Orígens. Capa Activable.
 • Límits dels Espais Naturals Protegics:  Espai Natural de la Serra del Montsec, Espai Natural de Serra Mitjana, Reserva Natural Parcial del Congost de Mont-rebei, Espai Natural Vessants de la Noguera Ribagorçana, Espai Natural de Serra Llarga-Secans de La Noguera, Espai Natural Vall Alta de Serradell – Terreta – Serra de Sant Gervàs, Espai Natural Protegit Aiguabarreig del Segre – Noguera Pallaresa, Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sant Llorenç de Montgai. Capa Activable.
 • Límits dels Paisatges: Paisatge de la Conca de Tremp, Paisatge de la Vall de Rialb, Paisatge del Montsec, Paisatge del Mig Segre, Paisatge de la Terreta, Paisatge dels Aspres del Montsec. Capa Activable.
 • Límits de la Reserva Cel Starlight. Capa Activable.
 • Miradors Naturals.
 • Miradors Estel·lars.
 • Articles dels Llocs d’Interès.

 

PATRIMONI HISTÒRIC i GEOLÒGIC DEL MONTSEC


 • Espais Paleontològics Protegits declarats Bens Culturals d’Interès Nacional.
 • Espais d’Interès Geològics.
 • Espais Arqueològics Protegits declarats Bens Culturals d’Interès Nacional.
 • Art Rupestre Protegit declarat Bens Culturals d’Interès Nacional.
 • Patrimoni Industrial.

 

 

Mapa del Montsec

Mapa del Montsec

 

 

 

 

Aquest article s’ha publicat per primera vegada a SerradelMontsec.cat. Cap dels continguts del lloc SerradelMontsec.cat es poden utilitzar, copiar, redistribuir, fer-ne transformacions i/o modificacions, sense autorització prèvia.

Si vols distribuir o utilitzar aquests continguts, contacta amb nosaltres prèviament per acordar les condicions d’ús.

 

MAPA INTERACTIU MONTSEC


 

Mapa Interactiu de la SerradelMontsec.cat

Veure el Mapa de la Serra del Montsec.

 

SEGUEIX-NOS A LES XARXES


 

SerradelMontsec.cat a Youtube SerradelMontsec.cat a Twitter SerradelMontsec.cat a Instagram Newsletter: Quaderns del Montsec

 

SerradelMontsec.cat serradelmontsec@gmail.com

 

SAMARRETES SOC MONTSEC


 

Samarreta Soc Montsec - Les Asparets

La botiga de la SerradelMontsec.cat

 

PRACTICA EL TURISME SOSTENIBLE


Pren consciència de l’impacte que provoca en el medi la teva activitat i contribueix al desenvolupament sostenible durant la teva estança:

 • Oblida les preses i sincronitzat amb el ritme de la vida local

 • Descobreix l’essència tradicional del medi rural

 • Fes servir productes i serveis locals

 • Fes un consum responsable i redueix els teus residus

 • Utilitza el transport públic i/o sostenible sempre que puguis.

 

RECORDA QUE MOLTS PARATGES SON ESPAIS PROTEGITS I FRÀGILS


 

Els espais naturals i arqueològics protegits són una peça clau que sustenten la conservació de la cultura, la identitat i la biodiversitat al nostre país. Molts paratges estan dotats d’un règim de protecció i gestió establert per l’Administració, per tal de preservar el seu interès científic, arquitectònic, arqueològic, històric, geològic, ecològic, cultural, paleontològic, paisatgístic o mediambiental.

 

QUÈ? QUI? COM?


 

SerradelMontsec.cat neix amb esperit divulgatiu i de reconeixement de la Serra del Montsec en totes les seves vessants. Aquesta web mostra el patrimoni històric, mundial, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, geològic, paisatgístic, cultural, els costums i llegendes, etc al voltant de la Serra del Montsec.

SerradelMontsec.cat neix amb esperit divulgatiu i de reconeixement de la Serra del Montsec en totes les seves vessants. Aquesta web mostra el patrimoni històric, mundial, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, geològic, paisatgístic, cultural, els costums i llegendes, etc al voltant de la Serra del Montsec.

Amb el topònim Serra del Montsec anomenem una única serralada, d’uns 50 quilòmetres de llarg, que en realitat es divideix en tres unitats diferents: el Montsec de Rúbies (o de Meià) amb el dom de Sant Mamet; el Montsec d’Ares; i el Montsec de l’Estall, mal anomenat per alguns com Montsec d’Aragó, que és el menys conegut de tots, el més deshabitat i el més inaccessible.

Al mateix temps, la Serra del Montsec ha estat declarada Espai d’Interès Natural Protegit i és Reserva Starlight per l’UNESCO, i forma part del Geoparc Orígens, qualitat concedida també per l’UNESCO, que reconeix els valors geològics excepcionals d’un territori.

Els paisatges de la Serra del Montsec tenen diferents figures de protecció declarades com espais d’interès geològic, espais de la Xarxa Natura 2000, reserves de fauna salvatge, patrimoni mundial, patrimoni històric, etcètera. Dins de la seva àrea d’influència trobem l’Espai d’Interès Natural l’Aiguabarreig dels rius Segre i Noguera Pallaresa, l’Espai Natural de les Vessants de la Noguera Ribagorçana, la Reserva Fauna Salvatge de Sant Llorenç de Montgai, etcètera.

La Serra del Montsec engloba dues províncies, Lleida i Osca, i tres comarques: la comarca de La Noguera i la comarca del Pallars Jussà, ambdues dins de Catalunya, i la comarca de La Ribagorça d’Osca, a l’Aragó.

Però també engloba subzones com:

 • El Segre Mitjà, a la comarca de La Noguera, també anomenat Ribera del Segre, històricament coneguda com Urgell Mitjà, és una extensió del territori que forma una comarca natural al voltant dels municipis de Ponts, Oliana, La Baronia de RialbArtesa de Segre. Veure situació en el mapa.

 • La Vall de Barcedana, a la comarca del Pallars Jussà, una antiga i històrica entitat política, jurídica i administrativa menor coneguda com ‘La Vall’, que va des de l’antic Hostal Roig fins al Pantà de Terradets, englobant dins seu les viles de Mata-Solana, Sant Miquel de la Vall, Sant Martí de Barcedana, Llimiana i Sant Miquel de la Vall que pertanyen a diferents municipis actualment. Veure situació en el mapa

 • La Conca de Tremp, a la comarca del Pallars Jussà, compren l’anomenada Conca Deçà a ponent, amb els municipis de Tremp, de Castell de Mur, Sant Esteve de la Sarga, entre d’altres, i a llevant la Conca Dellà, anomenada també Conca d’Orcau, al voltant de la vila i municipi d’Isona i de Gavet de la Conca, entre d’altres. Veure situació en el mapa.

 • La Feixa, es com s’anomena la zona geogràfica, de certes terres planes i de fàcil conreu i a diferents alçades, que formant una mena de vall, es troben entre l’Obaga de la Serra del Montsec d’Ares i el Montsec de l’Estall. La Feixa travessa el municipi de Sant Esteve de la Sarga i part del municipi de Viacamp i Lliterà (a la Ribagorça d’Osca) i engloba els pobles Moror, Alzina, Beniure, Estorm, Sant Esteve de la Sarga, Alsamora, Girbeta (la vella) i Montgai. Veure situació en el mapa.

 • La Terreta (també dita Noguerola o Clotada d’Areny), comarca natural d’uns 425 km quadrats s’estén per la conca mitjana de la Noguera Ribagorçana, terres que aboquen les seves aigües al riu Noguera Ribagorçana entre el Congost d’Escales, al nord, i el Congost de Mont-rebei, al sud. Forma una conca tancada entre les serres de Sant Gervàs, al nord, la Serra del Montsec, al sud, la Serra de Gurp, i Montllobar, a l’est, i la Serra de Cis, Serra de Berganui, Serra de Sant Marc, Serra de Pallerol i Giró, a l’oest. La Terreta englobaria les terres situades tant a la riba dreta com a la riba esquerra del Noguera Ribagorçana, és a dir, a la riba aragonesa (Ribagorça d’Osca) i a la riba catalana (Pallars Jussà). Veure situació en el Mapa..

 

DONATIUS


 

SerradelMontsec.cat és una iniciativa particular i independent sense ànim de lucre que no rep cap tipus de subvenció institucional.

Si t’agrada aquest projecte i gaudeixes d’ell, potser et ve de gust fer algun tipus de donació per ajudar a tirar-lo endavant de forma desinteressada. Els donatius es fan a través de la plataforma segura de Paypal, amb compte de Paypal i/o amb targeta clickant en la següent imatge:

 

 


 

SerradelMontsec.cat

 


 

error: Aquest contingut no està disponible. Si t'agrada aquest text o aquesta fotografia i necessites que elaborem contingut per a tu, envia'ns un mail a serradelmontsec@gmail.com