Pages Menu
TwitterRss
Categories Menu

Samarretes Soc Montsec

 

La Frase “Soc #Montsec” fa referència a tots aquells que se senten identificats amb la Serra del Montsec…

Mariona Vantolra, Francesc Llena, Alba Alàs i David Bornay amb la samarreta Soc Montsec - Tallat de les Aparets al castell d'Alòs de Balaguer. La Noguera. Montsec de Rúbies (o de Meià). Fotografia: Mariona Vantolra.

Mariona Vantolra, Francesc Llena, Alba Alàs i David Bornay amb la samarreta Soc Montsec – Tallat de les Aparets al castell d’Alòs de Balaguer. La Noguera. Montsec de Rúbies (o de Meià). Fotografia: Mariona Vantolra.

 

SAMARRETES, DESSUADORES i GORRES SOC MONTSEC


 

 

 

 

 

SAMARRETA SOC MONTSEC – MOSCA COLLONERA


La Frase “Soc #Montsec” fa referència a tots aquells que se senten identificats amb la Serra del Montsec. Ja sigui perquè hi viuen a prop, o bé perquè saben apreciar els seu valor esportiu, natural, faunístic, geològic, arqueològic, històric, paisatgístic o simplement perquè són uns enamorats del Montsec i l’estimen.

La ‘Mosca Collonera’ del Montsec és una petita mosqueta que es troba per tota la Serra del Montsec i els voltants. S’ajunta en núvols de desenes i centenes i busca les zones ombrívoles per refugiar-se del sol i la calor de l’estiu.

Resulten molt enganxoses per a les persones ja que es llencen a la boca, ulls, nas i orelles buscant l’anhídrid carbònic que expulsem els humans al respirar.

 

 

Samarreta Negra Sóc Montsec - Mosca Collonera

Samarreta Negra Sóc Montsec – Mosca Collonera

 

 

L’escultor Antoni Gil, en va fer un replica gegant en ferro forjat al poble d’Alsamora. Els hereus d’Antoni Gil, ens han donat permís per reproduir la imatge de la seva escultura, i és la que porta la samarreta. En el poble d’Alsamora, al cor del Montsec d’Ares, al municipi de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), es pot trobar la seva escultura dedicada a la ‘Mosca Collonera’.

 

 

 

 

Vull Comprar la Samarreta Mosca Collonera


 

Del valor de cada compra, un euro anirà destinat en donació a la Fundació Arnau Mir de Tost una fundació que treballa per a la conservació i divulgació del patrimoni natural i cultural de la Vall d’Àger i del Montsec.

Clicka sobre l’imatge per comprar la Samarreta Soc Montsec – Mosca Collonera

 

Comprar samarreta, gorra o dessuadora de Soc Montsec - La Mosca Collonera

Comprar samarreta, gorra o dessuadora de Soc Montsec – La Mosca Collonera

 

 

SAMARRETA SOC MONTSEC – LES APARETS


La Frase “Soc #Montsec” fa referència a tots aquells que se senten identificats amb la Serra del Montsec. Ja sigui perquè hi viuen a prop, o bé perquè saben apreciar els seu valor esportiu, natural, faunístic, geològic, arqueològic, històric, paisatgístic o simplement perquè són uns enamorats del Montsec i l’estimen.

 

 

Samarreta Negra Sóc Montsec - Les Esparets

Samarreta Negra Sóc Montsec – Les Esparets

 

 

El motiu central encerclat és la figura esquemàtica número 6 del Tallat de Les Esparets (o Aparets). Art Rupestre catalogat per la UNESCO com Patrimoni de la Humanitat. Aquestes pintures es situen al municipi d’Alòs de Balaguer, a la comarca de La Noguera, en els vessants del Montsec de Rúbies (o de Meià).

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ElisaBet Lizaso Cantón (@eliaek)

 

 

Vull Comprar la Samarreta Les Aparets


 

Del valor de cada compra, un euro anirà destinat en donació a la Fundació Arnau Mir de Tost una fundació que treballa per a la conservació i divulgació del patrimoni natural i cultural de la Vall d’Àger i del Montsec.

Clicka sobre l’imatge per comprar la Samarreta Soc Montsec – Les Aparets

 

Comprar samarreta, gorra o dessuadora de Soc Montsec - Les Aparets

Comprar samarreta, gorra o dessuadora de Soc Montsec – Les Aparets

 

 

Mariona Vantolra, Francesc Llena, Alba Alàs i David Bornay amb la samarreta Soc Montsec - Tallat de les Aparets amb el Montsec a l'esquena. Fotografia: Mariona Vantolra Font

Mariona Vantolra, Francesc Llena, Alba Alàs i David Bornay amb la samarreta Soc Montsec – Tallat de les Aparets amb el Montsec a l’esquena. Fotografia: Mariona Vantolra.

 

 

 

 

Aquest article s’ha publicat per primera vegada a SerradelMontsec.cat. Cap dels continguts del lloc SerradelMontsec.cat es poden utilitzar, copiar, redistribuir, fer-ne transformacions i/o modificacions, sense autorització prèvia.

Si vols distribuir o utilitzar aquests continguts, contacta amb nosaltres prèviament per acordar les condicions d’ús.

 

MAPA INTERACTIU MONTSEC


 

Mapa Interactiu de la SerradelMontsec.cat

Veure el Mapa de la Serra del Montsec.

 

SEGUEIX-NOS A LES XARXES


 

SerradelMontsec.cat a Youtube SerradelMontsec.cat a Twitter SerradelMontsec.cat a Instagram Newsletter: Quaderns del Montsec

 

SerradelMontsec.cat serradelmontsec@gmail.com

 

SAMARRETES SOC MONTSEC


 

Samarreta Soc Montsec - Les Asparets

La botiga de la SerradelMontsec.cat

 

PRACTICA EL TURISME SOSTENIBLE


Pren consciència de l’impacte que provoca en el medi la teva activitat i contribueix al desenvolupament sostenible durant la teva estança:

  • Oblida les preses i sincronitzat amb el ritme de la vida local

  • Descobreix l’essència tradicional del medi rural

  • Fes servir productes i serveis locals

  • Fes un consum responsable i redueix els teus residus

  • Utilitza el transport públic i/o sostenible sempre que puguis.

 

RECORDA QUE MOLTS PARATGES SON ESPAIS PROTEGITS I FRÀGILS


 

Els espais naturals i arqueològics protegits són una peça clau que sustenten la conservació de la cultura, la identitat i la biodiversitat al nostre país. Molts paratges estan dotats d’un règim de protecció i gestió establert per l’Administració, per tal de preservar el seu interès científic, arquitectònic, arqueològic, històric, geològic, ecològic, cultural, paleontològic, paisatgístic o mediambiental.

 

QUÈ? QUI? COM?


 

SerradelMontsec.cat neix amb esperit divulgatiu i de reconeixement de la Serra del Montsec en totes les seves vessants. Aquesta web mostra el patrimoni històric, mundial, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, geològic, paisatgístic, cultural, els costums i llegendes, etc al voltant de la Serra del Montsec.

SerradelMontsec.cat neix amb esperit divulgatiu i de reconeixement de la Serra del Montsec en totes les seves vessants. Aquesta web mostra el patrimoni històric, mundial, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, geològic, paisatgístic, cultural, els costums i llegendes, etc al voltant de la Serra del Montsec.

Amb el topònim Serra del Montsec anomenem una única serralada, d’uns 50 quilòmetres de llarg, que en realitat es divideix en tres unitats diferents: el Montsec de Rúbies (o de Meià) amb el dom de Sant Mamet; el Montsec d’Ares; i el Montsec de l’Estall, mal anomenat per alguns com Montsec d’Aragó, que és el menys conegut de tots, el més deshabitat i el més inaccessible.

Al mateix temps, la Serra del Montsec ha estat declarada Espai d’Interès Natural Protegit i és Reserva Starlight per l’UNESCO, i forma part del Geoparc Orígens, qualitat concedida també per l’UNESCO, que reconeix els valors geològics excepcionals d’un territori.

Els paisatges de la Serra del Montsec tenen diferents figures de protecció declarades com espais d’interès geològic, espais de la Xarxa Natura 2000, reserves de fauna salvatge, patrimoni mundial, patrimoni històric, etcètera. Dins de la seva àrea d’influència trobem l’Espai d’Interès Natural l’Aiguabarreig dels rius Segre i Noguera Pallaresa, l’Espai Natural de les Vessants de la Noguera Ribagorçana, la Reserva Fauna Salvatge de Sant Llorenç de Montgai, etcètera.

La Serra del Montsec engloba dues províncies, Lleida i Osca, i tres comarques: la comarca de La Noguera i la comarca del Pallars Jussà, ambdues dins de Catalunya, i la comarca de La Ribagorça d’Osca, a l’Aragó.

Però també engloba subzones com:

El Segre Mitjà, a comarca de La Noguera, també anomenat Ribera del Segre, històricament coneguda com Urgell Mitjà, és una extensió del territori que forma una comarca natural al voltant dels municipis de Ponts, Oliana, La Baronia de Rialb, Artesa de Segre i Alòs de Balaguer fins a l’Aiguabarreig dels rius Segre – Noguera Pallaresa.

La Vall de Barcedana, a la comarca del Pallars Jussà, una antiga i històrica entitat política, jurídica i administrativa menor coneguda com ‘La Vall’, que va des de l’antic Hostal Roig fins al Pantà de Terradets, englobant dins seu les viles de Mata-Solana, Sant Miquel de la Vall, Sant Martí de Barcedana, Llimiana i Sant Miquel de la Vall que pertanyen a diferents municipis.

La Conca de Tremp, a la comarca del Pallars Jussà, compren l’anomenada Conca Deçà a ponent, amb els municipis de Tremp, de Castell de Mur, Sant Esteve de la Sarga, entre d’altres, i a llevant la Conca Dellà, anomenada també Conca d’Orcau, al voltant de la vila i municipi d’Isona i de Gavet de la Conca, entre d’altres.

La Feixa, es com s’anomena la zona geogràfica, de certes terres planes i de fàcil conreu i a diferents alçades, que formant una mena de vall, es troben entre l’Obaga de la Serra del Montsec d’Ares. La Feixa travessa el municipi de Sant Esteve de la Sarga i part del municipi de Viacamp i Lliterà (a la Ribagorça d’Osca) i engloba els pobles Moror, Moror, Alzina, Beniure, Sant Esteve de la Sarga, Alsamora, Girbeta (la vella) i Montgai.

 

DONATIUS


 

SerradelMontsec.cat és una iniciativa particular i independent sense ànim de lucre que no rep cap tipus de subvenció institucional.

Si t’agrada aquest projecte i gaudeixes d’ell, potser et ve de gust fer algun tipus de donació per ajudar a tirar-lo endavant de forma desinteressada. Els donatius es fan a través de la plataforma segura de Paypal, amb compte de Paypal i/o amb targeta clickant en la següent imatge:

 

 


 

SerradelMontsec.cat

 


 

error: Aquest contingut no està disponible. Si t'agrada aquest text o aquesta fotografia i necessites que elaborem contingut per a tu, envia'ns un mail a serradelmontsec@gmail.com